Sundheds-undersøgelse

Husk den årlige sundheds-undersøgelse

Det er en god idé at få kontrolleret dit kæledyrs helbred en gang om året, dette gøres med fordel i forbindelse med den årlige vaccination. Fordelen ved dette er at vi kan fange mange sygdomme i opløbet, inden de når at udvikle sig betydeligt. Samtidig kan der gøres status på allerede kendte sygdomme.

Ved en sundhedsundersøgelse gennemgås kæledyret fra den ene ende til den anden. Undersøgelsen omfatter blandt andet tænder/mundhule, øjne, øre, pels, hud, kønsorganer, led, lymfeknuder og auskultation af hjerte og lunger. Hermed kommer vi godt omkring hele kæledyrets krop.

Er der tegn på sygdom i forbindelse med sundhedsundersøgelse kan dette til tider med fordel undersøges nærmere med for eksempel en blodprøve, ultralydsscanning, røntgen-billeder el. lign., med udstyr som vi naturligvis har i huset.

Er der adfærdsmæssige problematikker som ikke kan forklares ud fra sundhedsundersøgelsen tager vi en snak om dette.

Er kæledyret rask kan sundhedsundersøgelsen kombineres med vaccination og vaccinationsstatus vurderes og der udvælges passende vaccine til netop dit kæledyr. Dette attesteres i sundhedsbog/pas. Ang vacciner se mere her.

Det er muligt at medbringe en afføringsprøve som vi vil undersøge for de mest almindelige orm uden beregning.